MINA BARN!


Denna tjej har funnit Ibrahims hjärta, hos henne känner han sej trygg!
Här sover mina fina barn Rojin & Ibrahim, se vilken kärlek..

Hon är 11 år och tar hand om honom som om hon vore hans mamma ♥
JAG ÄLSKAR ER FRÅN HELA MITT HJÄRTA!!




I call it real love!


I Torsdags var vi på öppna förskolan för första gången fast inte i våran kommun, Ibrahim trivdes faktiskt jättebra och ville röra och kolla på allting, kanske efter 20-30 minuter vågade han sej fram till andra barn och det tycker jag är hur tufft som helst eftersom han bara är van vid sina kusiner. Jag tror hans inskolning kommer gå hur bra som helst och jag längtar faktiskt jättemycket dit eftersom jag såg hur han hade utvecklats och jag ser att han kommer klara det galant :)

Delar med mej några söta bilder på han själv och hans kusin Abdallah!





Hur söta som helst ju!


Jag hinner inte med.


Du var "nyss" en liten bebis,  2 veckor gammal! ♥




Jag förstår inte hur denna unge kan utvecklas så mycket på bara denna vecka, jag ser en sån förändring att det inte är klokt..

Han har börjat klättra upp på allting, när han får sin flaska med vatten eller dylikt i så häller han ut allting, han får upp exakt alla lok (ungefär) och häller ut allting på golvet om det finns någonting i. Om han inte får som han vill så skriker han rakt ut och gråter som man blir tokig. Han vill inte sova själv eller nästan överhuvudtaget, hans matlust har minskat som f*n man får typ tvinga i honom, fler tänder är på g så det bara rinner saliv ut ur käften på honom, han har blivit hur gosig som helst och ska ligga på ens mage och helst så ska han prutta på den med munnen.. osv osv..

Tänk hur underbart det är med barn? Njae, inte alla gånger ibland har jag lust och bara stänga en dörr och sätta musik i öronen, barn är inte bara fina, mysiga och roliga dom är jobbiga också!


Tidigt igår morse!


Klädd som en söt liten flicka :)
*mamma hade "lite" tråkigt!*

 

Sötis äter gurka *en favorit*
Visst é han söt?! :)

 


Just de, jag missade att svara på en fråga!


Postat av: belle

din son har ett utlänskt namn? ville du inte ha ett svenskt namn på honom? vem gav han det namnet han har, din man?

2010-03-18 @ 19:56:28

Japp det stämmer han har endast ett utlänskt namn och han är döpt efter sin farbror som tyvärr inte finns med oss idag så namnet är väldigt speciellt och våran son lever sin farbror och namnet vidare eftersom han inte blev så gammal! Namnet var bestämt direkt när vi viste att jag hade en pojke i magen :)

Svenska namn? Njae, jag är inte så inne på det faktiskt hade inget annat namn än Ibrahim Abdallah så det fanns ingenting och tjafsa om.. Nästa baby ska antingen heta Yosef eller Joline och det är inte heller svenska namn och dom är det jag som bestämt :)


/ Neroze


Det var nyss Måndag?


Tänk så fort tiden går hos svärmor, det är alltid någonting som händer och man har nästan aldrig tråkigt. I Måndags tog vi Ibrahim´s sista hepatit b spruta & 1 års sprutan, han mådde hur bra som helst hela dagen och kvällen men framåt nästa morgon fick han feber och var inte så pigg på att äta fram till 2-3 tiden sen var allt igång igen :) Duktig pojke.

Imorgon är det exakt 1 vecka kvar sen sitter vi på flygplanet på väg till Syrien. Allt är packat och klart det är bara några små saker som är kvar.

Imorgon ska vi göra egna pizzor till lunch/middag, det är det bästa som finns och Ibrahim älskar det så det är ju kul att göra mat som alla tycker om och äter.

Ska passa på och lägga mej ner nu i soffan medans han sover, har haft ont i huvudet och magen sen igår, bebisen växer så det knackar, kanske är det tvillingar? Det är faktiskt en hel del som säger det :) Jag har än inte gått upp något i vikt, har faktiskt yttligare gått ner 500 gram men sen har det stått still..

Kommer nog gå ner en hel del i Syrien också eftersom det är så varmt och jag kommer säker åka på magsjukan några gånger eftersom jag inte vaccinerat mej pga graviditeten. Ska inte oroa mej ionödan allting kommer gå som planerat och pratade senast med min barnmorska igår och hon säger att jag inte ska oroa mej!

Bloggandet kommer minska en hel del eftersom jag känner att jag inte har så mycket och dela med mej, men jag ska absolut försöka skriva innan vi reser, men sen får ni vänta 1 hel månad innan ni får läsa om hur syrien resan var och så självklart ska jag ladda upp 1000 bilder på våran underbara resa :)

Under tiden sköt om er och var rädda om varandra!


MAMMAS PRINS!


Jag vet att det är fult och skryta men jag har VÄRLDENS underbaraste son!
Jag älskar dej och kommer aldrig släppa taget om dej!
Mammas älskade charmtroll! ♥

 


Vem tog hit snön?


Igår var det 10+ på förmiddagen och kolla på vädret idag, hade tänkt och gå och shoppa idag i Jakobsberg till Ibrahim men det får faktiskt vänta, har ingen lust och bli sjuk nu mitt i allting.

Dagen igår blev lyckad, alla kom som jag hade förväntat mej. Ibrahim fick söta presenter men mest "kär" blev han i sin instrumentlåda som han fick av sin mormor och morfar och ett pussel han fick utav sin kusin Sixten.

Bjuder på lite bilder:

Väntar ivrigt på alla gäster :)



Pappa Ali är finfin.



Mamma Ida



Vi bjöd på kladdkaka och diamtårta :), supermums.



Bordet uppdukat och klart!



Kloss-leksak som han fick utav gammel farmor och farfar.



Myspys hos gammelfarmor.



Kusin Sixten kommer med paket :)



Kusin Sixten och Morbror Thomas.




Kusinerna leker så fint ihop.



Ett trött födelsedagsbarn.



Ibrahims mormor och morfar.





Det blev inte så många fler bilder tyvär, man glömde bort kameran (som vanligt) =)


Tack och lov!


Ingen bra natt, mådde illa och kände nästan hur bebisen växte. Kunde nästan tro att jag hade dryckigt 1 liter tobasko så starkt och illa smakade det i min mun och hals. Vaknade inte lspeciellt glad och har varit trött exakt hela dagen! Den här graviditeten kommer ta mej på nerverna. Sov till och med 1 timme på dagen, vilket inte gjorde mej piggare men jag orkade inte vara vaken.

Idag har jag tvingat i mej mat, vilket inte var så speciellt smart, bodde på toan senare.

Ikväll ska det tydligen sändas en bra film enligt min gubbe så vi får se om jag godkänner den :), den måste ju vara bra eftersom det är rambo som är huvudrollen (Cliffhanger kl 22.00 på Tv3)


Imorgon får vi fin främmande, farmor och farmor, min mamma och pappa, och min bror + fru och deras underbart söta son Sixten kommer på sent kalasfirande för Ibrahim Abdallah. Det ska bli jättekul och vi ska bjuda på kladdkaka och diamtårta typ :), hoppas jag har mathumöret på topp så jag också får i mej något!

Spännande och se vad han får i present? :) *mamma i ett nötskal*


Jag är lite ledsen idag..

Min mormor mår verkligen inte okej nu. Hennes minne har kraschat totalt och hon måste få hjälp snabbt, jag önskar jag kunde hjälpa henne på något sätt.. Men som min mamma säger så är det inte hon som mår dåligt, utan hennes närmsta som känner smärta..  Tycker även så synd om morfar som ständigt orkar med hennes tjat och elakheter.. Som tur är har hon börjat på en dagligverksamhet så hon får lite stöd nu och i slutet av månaden ska hon få dygnet runt hjälp! JAG ÄLSKAR ER AV HELA MITT HJÄRTA! ♥


Nu ska jag försöka tvinga i mej pomesfrites m beasås med min son :)


Gravidvecka 16 ♥


BARNET:

Massor av plats att plaska omkring.

Ditt barn skulle få plats i handflatan. Fötterna är 2 centimeter långa, och huvudets diameter är cirka 3 centimeter. Han eller hon rynkar pannan, suger på tummen och sväljer vatten. Det sistnämnda kan orsaka hicka, men det är ingenting du känner av än så länge. Barnets hår växer. Det finns ögonbryn och naglar som man kan se tydligt.

Färglöst, tunt hår som kallas lanugohår börjar nu täcka kroppen. Man tror att syftet med det här håret är att hålla kvar fosterfettet, som bildas under de kommande fyra veckorna. Fosterfett är en oljig substans som skyddar barnets tunna hud. Lanugohåret försvinner inte förrän i slutet av graviditeten.

Just nu är det fantastiskt att vara i magen. Det finns massor av plats att sparka och röra sig på.


MAMMAN:


Den första sparken.

Om du väntar ditt andra barn är det möjligt att du känner sparkarna redan. Många kvinnor beskriver känslan som ”gasbubblor” eller som en fladdrande känsla. Du kan ha märkt av det här i flera dagar, men inte förstått vad du kan ha känt.

Oroa dig inte om du inte känner barnet ännu. Fosterrörelser känner man oftast för första gången mellan vecka 16 och vecka 20. En del barn är mer aktiva än andra. De har redan en alldeles egen personlighet.

Har du märkt att det inte alls är lika bekvämt att ligga på rygg längre? Sluta ligga på rygg. Om du gör det trycker barnet på aorta och hindrar blodflödet i din kropp. Det är därför du känner dig svimfärdig.


Tack för alla frågor! =)


Helt sjukt kul att det är så många som ställt frågor.. Hade tänkt att svara på alla, men jag ska göra det lätt för mej och bara svara spontant så ni får leta upp erat svar nedan!

*

Jag är jätte glad över min graviditet och UL är i slutet av April då ska jag tjuvkika vad det ska bli för något.  Absolut så känns alla graviditeter olika ut, när jag hade Ibrahim Abdallah i magen mådde jag aldrig dåligt eller kände aldrig av foglossningarna. Nu äter jag knappt för att jag mår så illa, minskar i vikt och känner av mina foglossningar konstant! Men jag älskar denna graviditet ändå :)

*

Jag är absolut spänd inför resan och är rädd att man ska bli magsjuk eller liknande men under den tiden vi åker så är smittoriskerna inte så höga, min son har fått hepatit a & b, så jag känner mej säker kring honom!

*

Yes, jag har struma fick reda på att jag hade det när min son hade blivit över 4 månader då vågade jag ringa en läkare och säga att jag faktiskt kände mej svag och gick upp väldigt mycket i vikt efter min förlossning, fick tid dagen efter mindre än 3 timmar efter fick jag samtal om att jag hade högsta värdet av struma och att jag behövde få medicinering så fort som möjligt! Min läkare undrade hur jag orkat gå runt med det så länge för enligt henne hade jag fått det under min graviditet. Och det förklarar då min viktökning dom 2 sista månaderna, min barnmoska på mvc hade då jobbat väldigt fel så bara sa att jag inte skulle oroa mej och sa att jag skulle vara glad att jag blev rund och go för då var det tecken på att mitt barn mådde bra.. Men i själva verket var det jag som blev sjuk! Men men, livet är hårt och det är ingenting man kan göra åt nu!

*

Mina 6 första månader som mamma var väldigt jobbiga eftersom jag hade kraftigt ont i rygg och rumpa och orkade inte alls med livet som mamma jag var trött och mådde absolut inge bra. Men när medicinen började ta ordentligt och jag blivit van med det satt säga så började jag må bättre och blev stark nog och kontakta en psykolog där jag fick gå 1 gång i veckan och prata ut mina problem. Började gå hos en sjukgymnast och blev väldigt motiverad och gick ner 7 kilo men sen började man bli svullen och grinig och så visade det sej att man blev gravid.. igen :), men jag är lycklig för det!

*
Jag kan tycka det är jobbigt ibland att vara gravid och ha struma eftersom jag skulle fått åkt in på operation så jag skulle bli frisk och få äntligen gå ner i vikt och hamna på min ordinarievikt, men nu är jag tvungen och vänta yttligare och hoppas sen att dom vill hjälpa mej. Det blev inte så glada miner förstår ni när jag ringde och bad dom lägga det på sidan, det var många som hade krigat och hjälpt mej för att få som jag velat.

*

Min son ska börja på dagis i sommar (juli) om allt går som det ska.. Det ska faktiskt bli skönt eftersom min mage kommer bli större och man kommer bli tröttare så det passar utmärkt :)

*

Jag har längtat efter en till liten, jag älskar barn och ska minst ha 2 till!

*
Såklart Ibrahim Abdallah kommer bli svartsjuk men han får lära sej, livet är svårt som storebror! Men jag kommer ge han samma kärlek och visa han att jag älskar dom båda lika mycket.

*

Jag var 19 när jag fick Ibrahim Abdallah, 3 månader efter blev jag 20.. Så jag var inte så ung iallafall!

*

När jag träffade Ali hade jag nästan precis fyllt 19, och jag viste direkt att han var min rätta! ♥

*

Han är ett år yngre än mej, så när han blev pappa var han bara en liten prutt! :)

*

Vi är gifta på kurdiskt sätt, så det är HALAL :), annars är vi bara förlovade men har läääääänge pratat om att vi vill gifta oss, så det kommer det med, snart.. Hoppas jag!

*

Jag hann få en utbildning och tog studenten innan jag blev mamma, så jag ligger bra till :), vill bli socionom så kommer nog plugga vidare med det när jag lägger "mammarollen" på sidan..

*
Min man jobbar med lite allt möjligt, pluggar gör han ej men börjar med det i sommar :)

*

Nej vi klarar oss helt utmärkt med dom pengar vi har och vi kan till och med lägga undan pengar i månaden så de känns jätte bra faktiskt.

*

Jag skriver blogg för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa om våran tid och se bilder och läsa om roliga minnen, bloggen är för mej och mina nära kära, skriver inte för att få 100 tals läsare..

*

Min son kommer ungefär vara 1½ när nästa kommer.

*

Ja jag vill att han ska börja på dagis, det är bra för han och för mej. Om jag inte hade blivit gravid hade jag nog behållt han hemma några månader till.

*

Dagis är bra, det underlättar för föräldrarna men kanske inte på deltid barnen behöver sina föräldrar med.

*

Det är aldrig för tidigt att skaffa fler barn, men jag hade nog velat bli okej innan men gud valde att jag skulle få fler barn så jag tack bara :)

*

Ali är 21år.

*

Våra föräldrar blev självklart glada men tycker att vi är unga och kunde ha väntat iallfall några år, och sen tänker dom mycket på min hälsa och tänker mycket på om jag kommer orka och klara av det.

*

Jag kan faktiskt inte så mycket om blogg, du frågar fel person. Jag har mina trogna läsare och fokuserar mej på dom, jag har inte bloggen för att få 1000 läsare, jag har den för mig själv och för min familj.

*

Inga elakheter mot varandra, personen är ny och förstår inte hur man går till väga. Mer hyft tack!

*

Jag är snart i v16 och jag har än ingen sug efter något. Tidigt in min förra graviditet blev jag direkt sugen på surt och ville bara äta frukt. Nu mår jag illa av allt och lever på vatten.

*
Min älskling ali skrev, jag älskar dej hjärtat till mej! (a) ♥ Känner mej lite smickrad, hahah :)

*

Min son älskar korv, kyckling, pasta m köttfärsås och en soppa på morötter och potatis m couscous. Utöver det älskar han också yogurt och juice :) Han älskar mat överhuvudtaget men alla har vi våra favoriter..

*

Namn på bebisen, jag har mina favoriter.. Yosef om det är en pojke och Joline om det är en flicka.. Ali är inte så kinkig han håller med mej, :)

*
Nästan direkt när mina vänner fick reda på att jag väntade barn tog dom ett steg ifrån mej, insåg att dom inte var äkta och jag behövde dom inte längre. Jag har mina trogna vänner och dom är jag tacksamma för.. Cattah känn dej träffad :)

*

Under mina vardagar myser vi hemma och är ute på promenader, jag har än inte gått till någon öppen förskola eftersom det har varit så mycket sjukdomar och skit så jag har inte tyckt att det har behövts.




Då var frågorna slut, och det tog tid att svara på dom fick till och med ont i ryggen :), men jag är glad att så många är så intresserad utav mej och min familj! Uppskattar det verkligen..

Ta hand om er och lycka till i era liv!



Frågestund!


Nu tänkte jag ta en sån här frågestund, det var ju ett tag sen man gjorde det.

Så skäms inte, fråga allt möjligt! Svarar på allt.. Tror jag =)


Älskade charmtroll!


Du vet väl om att du är värdefull, att du är älskad här och nu?

Mamma älskar dej så mycket att hon nästan pussar sönder dej, kärleken till dej är evig!




Kommer aldrig någonsin kunna beskriva med ord hur mycket du betyder för mej!

Jag kommer alltid att hålla dej nära mitt hjärta och jag kommer aldrig släppa taget om dej..




Mammas stora älskling!

Hur kan man vara så söt, så underbar?


Gravid & orolig!


Nej? Det kan inte vara sant..?

Under mina 4 månader som gravid hade jag gått upp 2 kilo, imorse när jag ivrigt vägde mej visade det sej att jag hade gått ner 1½ kilo? Jag förstår inte!! Jag vet att jag är dålig på och äta, men jag försöker verkligen tryck i mej så mycket som möjligt..

Ska man behöva vara orolig?

Jag vet att när man har struma och redan är lite överviktig så är det lätt att man går ner i vikt, men jag tror verkligen inte att det är så bra?

Får börja trycka i mej onyttiga saker nu och se till att jag går upp i vikt, vill ju inte att min lilla bebis ska drabbas, love you ♥


15 dagar kvar!


Har så mycket att se fram emot med syrien resan, det kommer absolut vara en upplevelse för mej! Om det är som jag hoppats på så kommer vi åka ner flera ggr.

Har gogglat fram lite bilder så ni också kan njuta av det fina! :)

Såhär ser en typisk kurdisk-frukost ut!



Tydligen den godaste frukten i Syrien, har än inte testat men den här frukten finns under den perioden vi är där så jag hinner testa, är super nyfiken! :)



Något fruktstånd av något slag.



Exakt såhär ser gatorna ut i Syrien.



En superfin moské i Syrien!



Ett sådant flygplan ska vi ta ner till Syrien! :)



Jag ser verkligen fram emot det här, nu är det inte långt kvar sen flyger vi ivääääääääääg!


Min lilla nemo! ♥


I Söndagskväll fick jag en härlig bild på mitt charmtroll när han badar, vilket är något han älskar! Jag kallar han nemo eftersom han är som en fisk i vattnet :)

Love you baby!





Morgon mys.


Har ni sett något finare och underbarare?

Jag är så stolt över dej älskling! Släpper aldrig taget om dej.


Mammas charmtroll!



Jag älskar dej!



Räknar ner dagarna!


Bara 16 dagar kvar!

Nu är det inte långt kvar tills vi åker till syrien, och som jag längtar!

Har gått igenom garderoben nyss och lagt undan det man kan ha med sej, pirrar faktiskt redan lite i magen. Har ju faktiskt inte åkt flygplan på typ 7 år? :S, förut åkte man minst 2 ggr under ett år, men livet ändras..

Ne, har fullt upp faktiskt senare uppdatering ikväll!


Jag älskar dej!


 

Du é den finaste jag har!




Jag är nöjd!


Handlade fan för över 1500:- kr idag, länge sen man handlade för så mycket. Och jag är mycket glad och nöjd över alla mina plagg ska ha dom främst för syrien eftersom det är över 27 grader där men även här i sverige under sommaren.. Ibrahim Abdallah glömde vi ej, vi köpte kläder till han för 700:- kr.. Men stackars Ali köpte ingenting, han säger att han ska köpa där nere, och det litar jag på killar hittar kläder mycket lättare än vi tjejer :)

Lovade bilder, men tog ej så många! Haha..







Jag glömde totalt bort kameran, hade fullt upp med att handla kläder *smajl*


Stor shopping!


Om några timmar åker vi in till stan för att handla kläder inför syrien resan och lite nya mamma-kläder till mej :), ska bli så skönt att få en ny garderob..

Uppdaterar bilder senare om våran dag!


Gravidvecka 15+1


Jag får ju inte glömma min baby!



Barnet:


Ögonbrynen börjar avteckna sig

Titta på ansiktet. Ögonen fortsätter att röra sig mot ansiktets framsida, men de är inte på plats än. Ögonbrynen börjar synas nu. Om ditt barn ska bli mörkhårigt börjar det producera mörka pigment. Mot slutet av veckan kan ditt barn knyta näven.

Lillhjärnan (som är en del av hjärnan) och ryggmärgen har nu bildats.

Huden är fortfarande så tunn att man kan se blodkärlen genom den.


Mamman:

Jag har ingenting att sätta på mig


För första gången i ditt liv kan du ärligen säga: "Jag har ingenting att sätta på mig!" Din midja finns helt enkelt inte där längre! Nu har du en liten bula under naveln.

Eftersom din livmoder växer uppåt och utåt är det kanske inte så viktigt längre att snabbt hitta en toalett.

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet med 20 procent för att klara den ökade blodmängden och för att ditt barn ska få syre ordentligt. Det kan ibland ge hjärtklappning. Det är ingenting att oroa sig för.



Jättelyckad dag!


IBRAHIM ABDALLAH 1ÅR!!

Gårdagen blev exakt som vi planerade, alla kom och vi dansade och åt gott! Ibrahim Abdallah vart glad att det var så många där och han sprang runt på golvet och jagade ballonger med alla andra barnen.

Vi filmade och tog kort hela dagen för att vi vill minnas dagen och för att vi ska visa alla släktingar i syrien eftersom dom inte kunde vara med och fira honom.

Här är smörgåstårtan som min mamma gjort + kurdiskmat (kube) som Ibrahim Abdallah´s farmor gjorde:



Och här är den underbara tårtan vi beställde till honom:



Dans:







Kusiner till Ibrahim Abdallah:






Alla samlade (ungefär):





Jag & Mejsa:



Ali & Maya:




Skär tårtan:





Dom större barnen leker:








Present öppning:





Min syster & Ibrahim abdallah´s kusin Liam:



Det går inte och beskriva med ord hur bra dag, jag och ali är supernöjda och det hoppas jag att alla gästerna som kom också är/var :)

Lägger senare upp närmare bilder på exakt vad han fick från vem så ni får vänta lite.. =)

Bye!

Ska önskan slå in?


På inte ens 1 månad har jag drömt att jag har eller fött tvillingar :) Inatt vaknade jag glad drömde att jag åkte in för att föda och jag fick inte bara en bebis utan två, en pojke och en flicka. Ali var konstigt nog inte med mej på förlossningen men drömmen kändes så verklig när jag ringde honom och sa: det blev en yosef och en joline.

Man säger väl att om det blir tredje gången gilt så slår önskan in?

Jag hoppas på mina drömmar..


Grattis på födelsedagen älskling!


Idag blir du 1 år.. Stora pojken, mamma och pappa älskar dej! ♥


1 dygn kvar!


Nu é det exakt 1 dygn kvar sen firar vi min sötaste sons kalas, iof så föddes han kl 22.10 på kvällen men då har alla gästerna gått så då får bara jag och pappa pussa honom :)

Allting är klart, lokalen är våran kl 18.00 ikväll då ska vi dit och städa och göra iordning eftersom vi nog inte komma hinna med det imorgon, vill absolut inte få någon stressig dag!

Efter lunch ska vi till willys och handla godis, måste ju ha det på kalaset också vi är 14 barn från åldrarna 2 månader upp till 13 år så dom som vill ha ska få en varsin godispåse, :) Mysigt ju..



För alla som känner mej BÄST som min syster vet om att jag INTE tycker om lasagne, men min älskade make ÄLSKAR det som jag måste laga det till honom lite då och då. Och inte orkar man väl stå och laga olika maträtter heller, så jag får pina i mej det idag :), HAHAH!

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN få min efterlängtade smörgåstårta som min mor har gjort, love!

Nu står gubben i köket och ropar på mej, har inte tid med er mer! :)


Ont, det gjorde ont!


Gah, jag minns inte om jag hade sånna här starka foglossningar när jag hade Ibrahim i magen? Kunde knappt stå upp idag, det var riktigt läbbigt och det gjort ont!

Efter mina besök hos vårdcentralen gick vi hem till Yadhe där träffade vi alla fastrar och kusiner, stannade bara över eftermiddagen och åt middag där sedan var vi tvungna att fara hemåt eftersom vi måste förbereda inför det stora kalaset på lördag :), allting måste verkligen bli perfekt annars blir jag galen!

Fick samtal idag också angående tårtan vi ska ha, bilden var tydligen för mörk så vi fick snabbt fixa en ny bild men den fick duga han är så söt på den så jag är nöjd!

Mammas prins, finns det något finare?



Idag har Ibrahim inte alls varit på topp, han har inte velat äta eller sova. Jag hoppas verkligen inte att han ska bli sjuk nu eller få 17 tänder samtidigt? Kanske är han nervös inför lördagen?



Bebisen växer och jag känner mej mer svullen nu. Börjar få allt mer ont i min rygg, suck! Jag vill verkligen njuta av denna graviditet och inte bara känna av en massa smärta. Längtar tills min mage börjar synas allt mer.. Sommaren är på g, då kan jag verkligen visa upp den, som förra gången, love it! ♥

Har redan gått in i v15, och tiden går super super fort.. Tror att det går så fort eftersom all tid går åt min gnällspik Ibrahim :), det är skoj med min graviditet nu eftersom min storesyster är gravid och är beräknad 2 månader före mej så denna jul blir det fullt med barn och det är så det ska vara :)

Undrar när kusin madde ska ringa och säga att hon är på smällen? Snart hoppas jag.. Ibrahim och den lilla bebisen vill ha fler kusiner på mammas sida, vi är lite "efter" om man jämför med pappas sida där har han redan 6 kusiner lixom.. 

Slut skrivet, nu ska jag mysas med min son och hoppas på att han somnar snart!




Bjuder lite på mej själv! :)


Det var för läääääääääääänge sen jag var lite ego av mej!
Snygg é man också i gubben´s mössa! :)


                                             
                            
Smell ya later!

 


Världens finaste!


Jag har gjort världens finaste header, problemet är bara att jag inte vet hur man sätter in den?! Har aldrig förstått mej på sådant.. Någon hjälpsam människa som känner sej pigg och glá som kan hjälpa mej? =)

Visst är det fin? *stolt*

                                                                      

                                                                      (Klicka för större bild!)


Se ya later!


En sån längtan..


Saknar dej! När ska jag få börja känna dina sparkar?
Ingen graviditet är den andra lik, jag är lika nervös och förväntasfull denna gång!
Väntan är så lååång, när é du här hos mej? *räknar ner dagarna*





Jag längtar tills jag får se dej genom UL, ska tjuvkika två ggr, hihi :)
Nu är du stor som ett äpple och du kan lufta på huvudet och vika på dina tår..
I love you, i love you, i love you, i love you! ♥


I know, i know..


Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera!

Dagarna har gått snabbt och det har varit hundra bollar i luften. Ibrahims faster Nesrin m. barn kom i Lördags och vi välkommnade Mohammed till världen, underbart söt! Firade Zoubeida och Lawa som hade fest/kalas samma dag och allting blev lyckat!

Åkte ionödan in till stockholm för att fixa visum men det visade sej att dom hade stängt så det var bara att åka hem tillbaka och fan så sur jag blev. Har så jävla ont i min rumpa och rygg så jag är inte så pigg på och springa runt i stan flera timmar.. Men nu är det fixat och klart och dom ska hämtas på Torsdag :) Nu är det inte långt kvar tills vi åker iväg till Syrien! Yey :)

På Lördag blir min stora pojke 1 år och allting är fixat, oroar mej bara lite över hur lokalen ser ut men som tur är får vi nycklarna i tid så vi hinner städa och göra allting klart. Tårtan ska hämtas samma dag och jag hoppas nu att den är som jag vill ha den. Min mamma ska göra en smörgåstårta annars blir det en massa snacks bara, det räcker gott och väl :) Det kommer bli fullt i lokalen med släkt och familj. Det är lite tråkigt bara min mormor, morfar, farmor och farmor kan inte komma och min bror och hans familj kan inte heller komma så vi blir inte så många från min sida :/, men men, sånt é livet vi ska fira helgen efter för då kommer dom alla :)

Imorgon ska jag åka till vårdcentralen för att lämna in blodprov på mej och bebis och jag hoppas verkligen att allting ser bra ut.. Glömde dock att ta mina mediciner igår, galen! Värdena blir sämre direkt.. Jag har blivit så glömsk sen jag blev gravid, hahah :)

Mat är ingen hit för mej, men jag tycker om fetmat som pommes, hamburgare och pizza kan leva på det, haha.. Det är så kul och jämföra graviditeterna när jag hade Ibrahim i magen ville jag BARA äta frukt och dricka juice och proviva.. Nu blir jag glad om jag får fetmat men det räcker om jag bara äter 1 gång för annars spyr jag.. Undrar vad för kön jag har i magen? En yosef eller joline? :) Undrar..

Nu ska jag googla runt och läsa om barnet i magen, se ya!


Gravidvecka 14+4

BARNET:

Lite hår på huvudet.

Barnets muskler växer och det blir starkare. Barnet kan hålla uppe sitt huvud och nicka, och rörelserna blir mer märkbara. Händerna kan gripa tag, och fötterna kan sparka lite. Barnets ben är nu längre än armarna.

Det lilla ansiktet ser mer mänskligt ut, och om det har ärvt några ansiktsdrag från dig eller din partner blir de tydligare för varje dag som går. Lite hår kan ha växt ut på huvudet.

Nu börjar produktionen av myelin . Det är den substans som bildar ett skyddande lager runt det system som skickar meddelanden genom hjärnan. Produktionen kommer att fortsätta under de första åren av barnets liv.


MAMMAN:

Magen växer.

Kläderna har förmodligen börjat kännas mindre och du måste köpa byxor och toppar i en större storlek än vanligt. Och din livmoder är inte större än en grapefrukt än.
Mängden fostervatten som barnet flyter omkring i ökar väldigt mycket nu, och det får din mage att växa.

Har du fått en mörk rand mitt på magen? Randen kallas för linea alba, och vissa kvinnor får en sådan rand nu. Den kommer att blekna bort i de flesta fall när barnet är fött.

Håret återhämtar sig från stressen i början av graviditeten och är nu mer tjockt och glänsande än någonsin förut.

Om du fortfarande är trött ska du se till att du får tillräckligt med järn. Prata med barnmorskan eller läkaren.

Glöm inte bort att graviditet är ett fullständigt legitimt skäl att säga nej till allt du inte känner för att göra. Det är smått otroligt. Och väldigt användbart.

/ Info kopierat av Libero.se


Du é den finaste jag vet!


Jag älskar dej!




MY BABY!


Jag spricker snart.. längtan efter dej é galen!

Jag saknar dej, jag älskar dej, jag behöver dej. Jag vill ha den dagen då du hamnar i min famn, när 3 blir 4 vilken otroligt underbar känsla ♥

Allt kommer kännas underbart då jag vet att du finns här hos mej, JAG ÄLSKAR DEJ BEBIS!


Nalle Puh Tavlor!


Jag skulle vilja "smycka" min son´s rum med massa gulliga Nalle puh tavlor, det är ett problem bara rummet är tyvärr inte så stort och det är ju inte fint och mosa in bilderna på väggarna!

      

Fint va?! =)


Snön kom tillbaka!


Igår eftermiddag åkte vi hem till Ibrahim´s Yadhe (farmor) det var faktiskt kul att komma hit och hälsa på det var ett väldigt bra tag sen sist.. Hans fastrar bråkade om vem som skulle hålla och leka med honom, haha :) Han charmade hela högen och alla hade en bra dag igår..

Han har blivit mycket bättre och under natten sov han perfekt somnade kl 21.00 och vaknade dagen därpå 08.30 snacka om sovmorgon för mej och tro mej det behövde jag verkligen..

Idag har jag och tjejerna gräddat pannkakor och för några timmar sen spelade vi tjejsnack, det var ett spel jag själv spelade som barn så det var kul att få göra om det :)

                                



Ali är och jobbar idag, vilket han inte skulle ha gjort.. Men vi tackar och blir glada eftersom dom pengarna behöver vi inför våran Syrien resa..

Det snöar som aldrig förr, jag som trodde att snön skulle lämna oss och låta våren komma men nej självklart så ska snöovädret börja igen! Usch..

Nu ska jag gå och mysa med min son! ♥ Byebye