Dottra Dottra..


Jag blev riktigt glad idag på mitt besök hos barnmorskan..

Hon är helt fixerad och ligger i livmodersöppningen och kan komma vilken dag som helst.. Min barnmorska trodde till 95 % att jag skulle gå veckan ut, så vi får se?! :)

Jag blir bara "lite" nojjig..

Har länge känt, sen i torsdags att hon varit långt ner så hon har tryckt ner sej riktigt ordentligt och "övat" mamma lite med smärtorna så berit sa också att när du väl börjar få ont vänta inte utan åk direkt för din förlossning kommer gå snabbt..

Jag bara läääääääääääääängtar nu.. Men samtidigt inte man börjar bli lite förlossningsrädd nu helt plötsligt!

Pappa Ali var med och han såg så stolt ut och vi spelade in hennes hjärtljud och han fick tårar i ögonen och jag blev rörd av att se det.. Han är den bästa pappa man kan tänka sej! ♥


Snacka om skum granne?!


Stog utanför våran trapp när en utav våra grannar kom.. Vi började prata lite smått om allt mellan himmel och jord så kom det två små barn som cyklade och jag sa högt: "flytta lite på er så dom kommer förbi" Ali vände sej om och flyttade sej och jag såg efter min son strax som det var hade grannen bara gått iväg utan att säga hejdå eller någonting.

Jag och Ali kollade på varandra och brast ut i skratt och där stog vi och asgarvade och folk gick förbi och kollade på OSS som om vi var DUMMA I HUVUDET!

Är det bara jag som tycker att han verkar lite lite skum?!




Hemska dröm!


Strax innan 7 imorse väcker ali mej och jag inser då att jag gråter.. Drömde en sån hemsk dröm att det inte går att beskriva, var skakig och det kändes som om jag ville spy.. Väckte såklart min son också men det kändes skönt att få ha han vaken brevid mej eftersom drömmen var om honom..

Nu kanske ni tycker jag är barnslig som bara berättar A och inte B, men som man hört runt om överallt att man INTE ska berätta dåliga drömmar så jag håller mej till det.. Bli hur "sura" ni vill men det känns bäst så..

Tack vare denna dröm har jag nu insett hur mycket detta barn betyder för mej och hur mycket jag älskar honom.. Skulle aldrig klara mej utan han, han är meningen med mitt liv ♥

JAG ÄLSKAR DEJ IBRAHIM ABDALLAH!


Tänk tänk..


Jag satt och tänkte igår på min dotters namn..

Jasmine?

Absolut, bästa namnet såklart! Men jag skulle vilja ha ett andranamn också..

Ingenting man säger ihop utan bara ett namn efter Jasmine!

Har ni några förslag?

Jag skulle vilja att det skulle vara lite udda.. Alla har ju så sjukt vackra namn idag på sina barn så något måste ni ju kunna klämma fram?

*


Du är inte snäll du snuttan..


Åh, vad gör du med mej?

Jag har såna sammandragningar ända ner i benet.. Varför gör du såhär för?

Och att du trycker dej ner sådär läskigt gör inte saken bättre.. Det skulle ju vara bättre om du kunde snabba på dej lite istället för att göra mami trött och seg..

Du har sjunkt så sjukt mycket på dom här dagarna att det inte är klokt.. Jag önskar att mina värkar sätts igång snart.. Jag saknar dej.. Jag undrar hur du ser ut?

Imorgon är det 23 dagar kvar till mitt beräknade datum.. Och det kommer bli dom segaste dagarna ever..

MISS YOU LIKE HELL!



Snart ligger du sådär och snuttar i din egen lilla vagga som också har rosa filt :)

Jag kan knappt tro det själv, jag ska bli mamma åt en flicka.. Jag ska få en dotter! Och jag kommer bli en stolt 2 barns mamma nu.. Och ansvaret blir större och jobbigare.. Men det skiter jag i :), jag kommer klara av det och kämpa på och som jag alltid säger: man lever bara 1 gång!

I LOVE MY FAMILY SOOOOOOOOOOO MUCH!


Måndag 30 Augusti 2010


Efter en lång helg var det dagis igen.. Det gick sådär att lämna men han gav med sej och slutade gråta efter ett tag.. Nu är vi inne på 2,a veckan i inskolningen så det är veckan ut sen ska han vara inskolad klart.. Det har gått bra det är bara lämningen som är lite jobbig..

Gick över för sista gången nu till vår gamla lägenhet och såg efter att allt var som det skulle eftersom städbesktningen kommer klockan 1..

Just nu klipper Ali gräsmattan på vår uteplats, vi har lånat våran grannes gräsklippare och han står som en vakt och ser efter om Ali gör som man ska.. Man märker på Ali att han tycker det är jobbigt! Hah..

Klockan 2 ska jag hämta min son efter det ska vi till läkaren..

Ska laga en kycklinggryta med potatismos till middag hade jag tänkt mej.. Jag hoppas mina prinsar tycker om det..

Det är ju Ramadan och till Eid brukar man göra speciella kakor (kolitsha) och jag bara dör för dom.. Svärmor har gjort sjukt mycket och lämnade en hel påse till oss så jag sitter och trycker i mej såna hela dagarna :) GAH!!

Börjar räkna ner dagarna nu till förlossningen.. Det är kämpigt nu och hon vill ut men verkar tveka..  Jag har börjat få besvär som fan nu i benen och ryggen ännu mer så jag känner mej helt handikappad och kan knappt röra mej.. Vilket är jobbigt.. Kroppen låser sej och jag kan inte sitta på golvet och leka med min son..

UT UT, KOM UT DOTTRA MIN!

Nej, nu ska jag lägga mej i soffan och glo på tv..

Tjillevippen!

Lördag 28, Söndag 29 Augusti 2010


Hallo!

Igår började dagen kl 6 på morgonen, då ville inte min prins sover mer så det var bara att gå upp.. Klockan 10 stog vi utanför simhallen redo att bada.. Tro mej han trivdes han är ju som sagt min lilla nemo.. Vi har en jättefin liten pool för barn "upplevelsebadet" kallar dom det och det finns rutchbanor också och det ÄLSKADE han!



Första doppet, i den varma poolen :)



Spanar in rutchbanan, vågar vi åka pappa?



En del av upplevelsebadet, supermysigt!



Yey, och här kommer vi :)

Efter besöket där begav vi oss hemåt och åt hamburgare med pommes, efter det kom faster janda och lämnade täcket och kudden yadhe hade gjort till honom med bilar på, det blev superfint! Sedan åkte vi till willys och handlade in lite stufs till henne och sedan åkte vi hem till henne.

Åkte hem vid 7 tiden och då hade min prins slocknat i vagnen och sov ända fram till kl 9 imorse, snacka om slutkörd visst han vakna i jämna mellanrum och ville ligga hos mamma och gosa med henne men annars sov han som en prins.

Jag och ali slocknade själva vid halv10 tiden och det märktes att vi behövde sömn.. Hah!



Dagen som varit..

Vaknade vi som sagt klockan 9 åt en stadig frukost och gick över till gamla lägenheten och gjorde om fönstrena som inte gick igenom i städbesiktningen, helt sjukt vad han var hård.. Det var lixom min mamma som gjorde fönstrena så hon blev helt paff när jag ringde och berättade..

Var ute en stund på gården och lekte, gick hem åt nudlar började städa som en idiot här så nu sitter jag helt DÖD framför datorn.. Har hunnit med en hel del, bäddat nytt och tvättat 4 maskiner.. Skönt! Hatar när man har mycket tvätt..

Just nu är båda mina prinsar ute och har lämnat mamma själv hemma.. Dom begav sej till willys för att handla blöjor, sköljmedel och vinegum till mej och jasmine, jag är sååååååå sugen! :)

Ett under har skett, min son har inte sovit på hela dagen när klockan blev över 2 tänkte jag: "ne, om han somnar nu kommer han aldrig somna vid 7, halv8 som vanligt." Så jag har låtit det varit och det har gått bra hitils vi får se hur gnällig han blir vid 5, halv6. Yey, jippie! Då kommer mamma nog ångra sej?!

Imorgon é det dagis som gäller, efter det ska han till allergidoktorn och ta en massa tester.. Äntligen, har väntat i 1 månad nu.. Så nu får vi se om han är allergis mot något?!

Nu piper maskinerna inne i toaletter måste ta tvätten.. Se ya!




Till min skrutta..

I välkomspresent ska vi köpa en sån här mysig babygunga till våran dotter.. Priserna är från 1600 - 2200:- lite väl för mycket, men jag har sagt länge att jag vill ha en sån till henne och det står först på listan eftersom hon får ta över mycket av sin bror som är som nytt.. Så någonting måste man ju skämma bort henne med, eller vad säger ni?!









Mamma´s charmtroll!


Jag vet att det är fult att skryta, men jag har VÄRLDENS underbaraste son!
Du é det finaste mamma har.. Och jag kommer aldrig sluta älska dej..



Precis när stackars mamma hade städat iordning detta skåp kom du och ändrade det!



Är man söt eller? Påminner så sjukt mycket om min syster när hon é liten.



Flörtar redan vid så tidig ålder, måste passa mej tror jag!



Låt mej VA! Jag trivdes här inne. (Tro mej, det tog ett bra tag innan han gick ut)



Dom é lika när dom sover iallafall :)



Kvällsbad.. Det är alltid lika livat, men trött blir han iallafall och det är de som é meningen!



Gravidvecka 36, 37 ♥

Det närmar sej!


Nu är du 36 veckor gången (eller gravid i 37:e veckan, om du föredrar att räkna så). I slutet av denna vecka passerar du en viktig gräns då din bebis sägs vara fullgången. Detta betyder att du, i teorin, kan föda nu. När din bebis gradvis sjunker ner i bäckenet kommer din mage och dina lungor äntligen att kunna expandera lite mer. Nackdelen är förstås att trycket på blåsan kan öka så att du måste gå på toaletten oftare.


Det som står där har jag redan varit med om i 1 vecka, kanske ligger jag lite före?! :)

Planering inför födseln

Att vara väl förberedd både praktiskt och mentalt kommer att hjälpa dig ta saker och ting med ro under förlossningen. Den viktigaste personen under förlossningen kommer att vara din förlossningspartner (oftast, men inte nödvändigtvis, din partner) — den människa du valt att dela denna fantastiska resa med. Försök att sätta er ner och gå igenom hur du önskar att saker och ting ska ske — det är bra för er båda att ha gjort det när det väl är dags.


Ja, det är dags för mej nu också att packa BB-väskan vet inte HUR länge jag har sagt att jag ska göra det eftersom hon håller på som hon gör. Vilken minut, sekund, dag som helst kan hon komma!



Allting blir bara allt mer spännanade och spännande nu.. Säger jag nu! När jag väl ligger där inne kommer jag önska att jag inte var i den sist jag är i då.. Tänkte och kommer säkert tänka likadant som på första och andra förlossningen.. Det är en upplevelse alla vill vara med om tror jag, även om det gör ont.. Men smärtan kan verkligen inte övervinna det du får och har gått runt och bärt på i 9 månaders tid.. ♥

Bjuder även på en bild på mej själv (det syns knappt att jag har bebis i magen) Hihi..




Ska passa på och svara på era frågor nu!


Tack för era frågor, jag ska försöka göra er nöjda med svaren! :)

Ylva om Älskade dottra..:

Så vackert, blir lite avundsjuk på dej! Har försökt många år nu att skaffa barn men utan resultat, jag och min sambo är väldigt ledsna. Har du några förslag eller hjälpmetoder du skulle kunna dela med dej`?

SVAR:
Oj, det här är en svår fråga. Jag vet och känner många som försökt bli med barn i flera flera år men dom har en sån press på sej själv att det blir som ett måste att gå i säng med sin man/sambo. Ha inte sex som ett måste, sex är något man ska njuta av. Du kan även käka hormontabletter, prata med din gynmottagning i din kommun så ska du se att dom kan hjälpa dej..

*

En som tror på dej! om Lite om mej..: Väljer att inte lämna ut min blogg, hoppas det är OK med dej!

Jag har själv drabbats av struma men det fick jag eftersom jag gick upp för snabbt för mycket vilket oftast leder till struma och så brukar det ju vara när man är gravid att man går upp för snabbt och kroppen inte hinner med.

Det är cirka 5 år sedan jag fick det och jag hade oturen att gå upp 20 kilo pga av sjukdomen, jag började träna och ändrade mina matvanor och har lyckas gått ner 10 kilo utav dom men som jag skrev innan så lider jag av fetma och har yttligare vikt att få bort men det går nog om man vill.. Och jag tror att du kommer klara av det, du är ung och har snart 2 barn du kommer röra på dej mycket och kommer snart komma ut i arbetslivet igen och har inte förr haft problem med vikten så kommer du fixa det här galant!

Belive me!

SVAR: Hej, tack för dina värmande ord! Jag blir så glad och stark på nytt.. Ja, jag har aldrig förr haft problem med övervikt och jag hoppas verkligen att jag får gå ner.. Jag vill vara pigg och kunna springa efter mina barn som sagt men jag tror att allting kommer vända sej när jag fött min dottra (?) Hoppas du också klarar av din övervikt och får hjälp med den, man mår så mycket bättre när ens kropp är 100% ok! KRAM!

*

Anonym om Lite om mej..:

Hej! Jättefin blogg och söt son också :) Jag undrar, har du gått ner något överhuvudtaget sen du fick struman eller går du bara upp i vikt hela tiden? Hur blev/blir det med din graviditet klarar hon sej där inne i magen, hur mycket har du gått upp i vikt allt som allt pga av graviditeten? Ha det BÄST!

SVAR: Tack så mycket! :) Ja faktiskt, innan jag blev gravid gick jag ner 5 kilo men sen när jag blev gravid svullnade kroppen och mer gick jag inte ner.. Har allt som allt gått upp 2 kilo under min graviditet det är 1 månad kvar nu och mer lär jag inte gå upp. Absolut, hon mår bara bra där inne och tar det hon behöver det är jag som drabbas och mår lite tärt men det är hon som är viktigast..

*

Stammisen Sandra! :) om Lite om mej..

Läser att det både har hänt bra och dåliga saker i ditt liv senaste året, lider med dej! Min kompis fick också struma när hon födde sin dotter och har fortfarande massa onödiga kilon att bära. Jag hoppas verkligen att du får möjligheten som du säger att gå ner i vikt.. För dina barns skull! Att ha en mamma som är trött och inte orkar röra sej på samma sett som förr är jätte tråkigt, man vill ju ha orken till att springa och jaga dom lixom!

Håller tummarna för dej och hoppas att allting vänder sej helt och håller, och lycka till med inskolningen för din son! :)

SVAR: Tack, tack för dina värmande ord! Jag behöver sånt.. Ge mej din blogg, om du har någon det är roligt och se vilka ni är som följer min blogg :) Ta hand om dej..

*

Ida om Lite om mej..:

Jag håller med dig, livet i bro är okej. Känner mig också rätt ensam ibland, alla vänner har man ju på annan ort. Men så blir de när man flyttar dit killen är uppväxt.. Hoppas det går bra för din lilla prins på dagis. Har du therese som fröken?? =)

Och snart kommer eran lilla flicka också, vad tiden har gått fort! =)

Kram på dig

SVAR: Jag brukar i vanligt fall svara direkt via din blogg, men jag ville inte att du skulle känna dej utanför :)
Ja, du är ju inte heller uppvuxen här i bro, man börjar om sitt liv på nytt.. Ibland är det skönt och ibland inte.. Ja allting går jättebra och han trivs.. Det finns två Therese, en med långt blont hår och en med kort brunt hår?! :) Ja, jag lääääääängtar sjukt mycket hon fixerar sej allt mer neråt nu och jag får jätteont ibland.. Hon "övar sej" Haha.. Hoppas din pojk har det roligt i skolan och att allting går bra :) Kram..

*



Tack för att frågor, fortsätt fråga!


Onsdag 25 Augusti 2010


Idag blev det snabblämning på dagis, och det fick pappa ali sköta, och han tyckte det gick bra han grät i någon minut sen vart han lugn då gick ali. Hade sagt åt han att INTE gå innan han hör att han är ok.

Vi hann med planerad buss och tåg och allting gick bra på familjerätten, efteråt gick vi till arbetsförmedlingen och därefter köpte vi majskorvar på hemköp :)

Idag kommer min kära vän hit, jag ska bjuda på kyckling med ris och currysås och sedan får vi se hur dagen blir. Ali ska iallafall iväg snart för han har en arbetsintervju halv4.. GO GO!

Jag saknar min son, ska hämta han kl 2.. Det känns så kontigt utan han!

Igår åt han SJUKTMYCKET så han kräktes, haha! Men det är bra dagis får igång hans mage för han är jättedålig på att äta.. Dagis har både fördelar och nackdelar det går lixom inte att säga att dagis är dåligt för det är det ju inte.. Dagis hjälper barnen med mycket och det underlättar stort för föräldrarna..

Jag måste köpa ett par stövlar till honom, han lär ju bli dyngsur om fötterna om dom är ute idag :O, haha..

Nej, nu ska jag bege mej till köket och rensa kyckling, WOHO!

Ps.. Ska tvinga ali att leta efter vår digisladd för jag har skönaste bilden att ladda upp till er, och det är bevisat min son är ett CHARMTROLL!





Tisdag 24 Augusti 2010


Det var segt att ta sej upp imorse, hade så sjukt ont igår i livmodern och jag kände varje rörelse hon gjorde och jag trodde hon skulle komma ut. Under natten var magen som en kula längst ner och man såg hur hon hade sjunkt. Hon är redo att komma nu, det märks.

Första timmen på dagis var jag med honom, sen ville jag ge det ett försök att lämna han själv. Det var jobbigt att höra han gråta efter mej. Stog vid utgången och väntade kunde verkligen inte gå om han fortsatte gråta, men han slutade så jag blev lugn och begav mej hemåt. Gick över till gamla lägenheten och fixade det sista och sedan började jag och gubben min städa här hemma.

Ringde och frågade hur allt hade gått på dagis för ungefär 30 min sen och det hade bara gått bra, han hade ätit och låg och sov så det är bara stackars mamma som är nojig. Imorgon måste han lämnas på dagis och vara nöjd, vi ska till kvarnhuset i jakobsberg och skriva på papper (faderskapsintyg) till dottra. Bättre och ha det gjorde, sedan kan man bara ringa in och säga personnr när hon kommit.

Väntade besök från en gammal tjejkompis som hon deckade om den j*veln och vaknade nyss. Men hon kanske kommer förbi senare, skulle vara så kul det var typ 3 år sen jag såg henne sist och hon väntar sitt första barn en dotter :), så jag hoppas hon kommer så vi kan börja om från början och finna varandra igen ♥

Snart ska grabben hämtas från dagis så jag ska ta hand om det sista här hemma och förbereda lite mellis till honom.

Nu hickar min snutta och hela magen rör sej! Hihi..


Måndag 23 Augusti 2010


Inget dagis idag, natten var dålig och han vaknade trött och seg så jag tänkte att en vilodag hemma skulle göra han pigg. Så vi får se imorgon när vi vaknar om det ser bättre ut!

Sitter just nu hos svärmor, grabbarna har gått ut på promenad och jag har fått lite "paus" hah.

Det är Ramadan så det är fasta som gäller för yadhe och alla fastrar, så duktiga dom är. Jag vill också testa, jag och ali pratar om att vi ska göra det nästa år. Förhoppningsvis enligt våra planer ska jag inte vara gravid, då är det bara att köra på.

Jag längtar efter min dottra, låg och tänka på henne inatt när jag inte kunde somna om efter att min son vaknat. Undrar hur hon ser ut? Blont hår? Svart hår? Mörka ögon? Blåa ögon? Samma funderingar hade man när man väntade in första barnet också. Det är alltid lika spännande!

Ali har börjat söka lite jobb nu på sidan, så vi får se om det blir något byte? Det är ju asjobbigt och åka typ 1½ timme innan man börjar, bara det tar på krafterna som fan.

Igår när mina föräldrar var här lagade vi iordning en supergó middag. Kycklingfile i ugn med mild tacosås och ostsås och med det serverade vi couscous och en sallad. GAH, jag bara DOG! Så j*vla gott! Jag älskar att lyckas med middagar och hitta nya recept och tycka om det é det bästa!

Nej, nu ska jag gå och se om det finns något gott och käka.

Snipp Snapp Slut, Så Var Inlägget Slut! :)



Sevärd Film!

EN VÄRSTING TILL SYSTER!

Nu på Kanal5..


Igår framför tv satt jag och tänka på denna film, och att jag gärna skulle vilja se den..
Min vilja gick i uppfyllelse, thanks! :)




Jag vet att det låter ut tjatat..


.. men jag älskar ER! ♥




Lördag 21 Augusti 2010


Börjar med och säga tack till alla ni som kommenterat mina senaste inlägg, fortsätt med det! :) Svar får ni senare..

Natten var åt pipsvängen, lillen fick feber och det är säkert från dagis och alla basiller där.. Han bara måste bli frisk innan Måndag så vi kan fortsätta dagisrutinerna.. Om han missar 1 dag så kommer vi få börja om från ruta ett och det tycker jag är lite synd..

Dagen har varit jobbig från 11 fram till nu har jag gått runt och bärt på honom eftersom han inte vill vara själv eller sova själv, men just nu sitter han hos pappa NÖJD, får se hur länge det håller?

Fick i oss ordentlig mat iallafall, gjorde en kycklingröra med pasta och ja det var gott! :)

Imorgon kommer min mami och babi och dom ska hjälpa oss att städa iordning andra lägenheten så den blir klar så vi kan lämna in nycklarna sedan ska vi äta en smarrig middag ihop..

Lillan sparkar och har sej och mina hugg är fortfarande kvar.. Läste att det är livmodern som växer? Detta kände jag aldrig av på min första graviditet, tycker att det ska vara vanligare då eftersom det är första gången.. Men men, det är aldrig som man tror.. Imorgon är det exakt 1 månad kvar till beräknad förlossning, har iof dock fått ett långt beräknat datum 3 sep - 22 sep eftersom dom inte kan se exakt så vi får se när det sker..

Nu ska jag checka in tvätten innan jag glömmer bort den.. Se ya!



Spikad framför tv ikväll!

Idag kommer SAGAN OM RINGEN på tv3 kl 21.00 oavsett om jag sett ALLA filmer typ 10 gånger så är det är måste, det är helt sjukt vad bra dom filmerna är och jag bara DÖR för dom. Min stackars Ali får lida eftersom han HATAR sådana filmer.

Någon mer som ska kolla ikväll?!




Lite om mej..

Jag tänkte ta och berätta lite om mej själv, det är många nya läsare och det är få som vet hur mitt liv ser ut.

Jag heter Ida och är 22 år fyllda lever min vardag med min sambo/man och vår son Ibrahim Abdallah som blir 1½ nästa månad, väntar in vårat 2 barn en dotter som kommer i September.. Jag träffade min gubbe 17 November 2007 sen dess har det varit han och jag.. Vi bara viste att det skulle vara vi livet ut, minns kvällen så väl första gången jag såg han, det klickade på direkten..

Jag är uppvuxen i Märsta men har bott i Bro sen 2½ år tillbaka, min gubbe är uppvuxen i Kungsängen sedan 14 års ålder då han tidigare bodde i sitt hemland Syrien..

När jag var gravid med min son fick jag struma vilket ledde till övervikt, idag väger jag nästan 35 kilo mer än vad jag ska och äter medicin dagligen, efter att jag fick struma ändrades mitt liv helt och hållet, det har varit ett väldigt långt år med mycket tårar och jag längtar enormt efter min gamla kropp.. Gick mycket hos en psykolog eftersom jag mådde både fysiskt och psykiskt dåligt, livet börjar vända sej nu eftersom man börjar vänja sej.. Jag ska göra allt som krävs för att försöka få möjligheten att gå ner i vikt efter förlossningen, vissa har tur och vissa har otur med att förlora dom "extra kilona"..

Min son har precis börjat på dagis och han börjar växa "ifrån mej", nyss var han bara en liten bebis som bara ville vara i mammas famn nu har han knappt tid för mej.. Hah! Snart får jag en ny bebis jag kan mysa med och jag längtar sjukt mycket..

Min största dröm är att få plugga vidare till Socionom men det lär ju ske om flera år eftersom jag valde att skaffa familj först.. Men något som står på listan är körkort till mej och utbildning till väktare för ali så pengar har man börjat samla lite smått..

Livet i Bro är helt okej, lite ensamt eftersom man lämnat familj och släkt i Märsta och ser dom inte så ofta. Svårt och skaffa kontakt med annat folk här eftersom jag fått så dåligt självförtroende efter jag fick struman. Pratar lite med andra mammor på gården men ingen jag umgås med på sidan av lixom.. Och det är något jag saknar!

Ni får jättegärna ställa frågor om ni tycker att jag missat något, annars fortsätt läs min blogg :)



Fredag 20 Augusti 2010

Det gick otroligt bra att lämna på dagis idag, jag var med honom första halvtimmen och han sprang runt och lekte. Han förstog när jag skulle gå han blev lite ledsen och försökte sträcka sej till mej men jag gav han en puss på huvudet och sa: mamma kommer tillbaka. Då tog han Terese i handen och gick iväg. Dom lovade att dom skulle ringa om någonting skulle hända. Dom ska försöka söva honom på vilan annars skulle dom ringa mej, så skulle jag komma..

Allt verkar ok hittils, sen får man se hur många blåmärken och hur ledsen han är när man kommer.. Hah! Nej, nu överdriver jag, barnen ger med sej förhoppningsvis..

Skönt att vara själv hemma nu, vet inte om jag bara ska ta det lugnt eller om jag ska fixa en massa hemma.. Det är ju ändå Fredag idag så man har ju hela helgen framför sej..



Nu äntligen funkar våran diskmaskin och torktumlare :)

Tror jag ska över till gamla lägenheten och städa vidare det blir så fruktansvärt svårt och städa när man har en liten springandes framför bena..

Håll tummarna nu att min son klarar av dagis på egen hand.. :)

Peace!



Älskade dottra..


Du hickar och sparkar som aldrig förr där inne nu.. Dina rörelser är så enormt stora så det ser ut som du ska ploppa ut från magen.. Igår gjorde du så mamma fick ont, kände hur du sjönk neråt och det högg och sved och jag blev helt svag i kroppen kändes nästan som om jag skulle svimma.. Pappa Ali blev orolig och frågade om det var dags och din stackars storebror såg att mamma fick ont och ville krama mej.. Du anar inte hur efterlängtad du är, innan din bror somnade för natten så la han sitt huvud mot min mage och både pussade och kramade dej för att han vet att du ligger där inne och han har en så enorm kärlek till dej.. När jag frågar eller pratar om dej peckar han och ska dra upp tröjan för att "se" dej bättre..

Har gått in i v35, 36 nu och längtan blir bara större och större!

Du ska vara på ett ungefär 45 cm långt och väga mellan 2.5 2.6 kilo eftersom mamma din inte gått upp mer än 2 kilo så hoppas jag att du är stor nog när du kommer ut..

Har hittat en klockren bild google som visar hur barnets ben i magen sticker ut exakt så ser min mage ut när du väl håller på och bökar där inne och det är typ 10 ggr om dagen! :)



Så fint!

Jag saknar dej snuttan!





GRATIS DESIGN!


Jag har fått denna design utav http://www.designandmakeup.se.
Vill du också ha en gratis design så rekommenderar jag dig att klicka in du också :)



Torsdag 19 Augusti 2010


INSKOLNINGS BESKYMMER!

Nu har inskolningen pågått i 3 dagar, han har än inte funnit någon kontakt med hans lärare och dom verkar inte heller försöka, förra veckans barn som inskolades får all uppmärksamhet eftersom det ända dom gör är och gråter och vill vara i deras famnar.. Dom nya barnen får ingen möjlighet att visa upp sej..

Det känns inte okej och lämna han imorgon på dagis själv imorgon, dom vill att man ska gå ifrån men efter idag tror jag nog inte jag vill, han varken åt eller sov och satt bara i min famn..

Jag hade värsta diskutionen med en utav mammorna och hon hade exakt samma åsikter som mej, jag tycker dom arbetar fel ha längre mellanrum mellan inskolningarna så alla barn hinner vänja av sej.. Jag menar dom menar på att på Måndag ska min son vara 100% klar med inskolningen och jag kan lämna honom som ingenting..

Jag har berättat hur min son är och att han har väldigt mycket energi och förstår själv inte när någonting är farligt, och jag är rädd att dom inte ska se efter honom och att han ständigt ska göra sig illa och bara gråta.. Jag vet att han klarar det här men jag är ändå så beskyddande och larvig av mej men det är nog alla mammor när man för första gången ska vara i från sin son några timmar om dagarna..

Det är dom som ska söka kontakt med ens barn och det är en själv som ska stå på sidan lixom så han vänjer sej, men det är jag som springer efter honom som en idiot, och tystar han när han blir ledsen, sitter typ helt ensam vid maten och söver honom själv i ett hörn.. Allting skulle se bättre ut om han hade någon som hela tiden var nära han så han iallfall började känna närhet av en..

Jag har gått in på min sista månad nu också, och igår var det väldigt kämpigt och jobbigt det hög och stack i underlivet och det kändes nästan som om jag skulle tuppa av, ali blev lite rädd och trodde att jag ville åka in.. Det läskiga la sej och jag kunde koppla av.. Min son börjar märka att mamma inte orkar så mycket nu och kräver mer än vad han brukar så det är lite jobbigt..

Fan det känns bara som om jag klagar, men jag tror jag ångrar att jag redan inskolar min son tycker han är för liten men jag har inget val, jag föder snart och behöver "ensam stund" med Jasmine också för att hon ska känna sej älskad.. Jag hade aldrig satt in honom på dagis såhär tidigt om jag inte blev gravid..

Jag känner att ingenting går som det ska, och jag vill bara ta någon i armen och klaga men jag vet inte om jag har rätten till det? Hjälp!




Sysselsatt för en stund..

Lite om mej! :)

Du heter?: Ida.
Smeknamn?: Neroze.
Låt som när du är ledsen, sörjer till?: Lugn musik.
Beroende av?: Min familj.
Vad tror folk om dej?: Att jag alltid är tjejen på humör.
Stämmer det?: Förr, inte så mycket längre.
Vad får du oftast komplimanger för?: Mina läppar & ögon.
Hur imponerar man på dej?: Just be you self.
Brukar du skratta för dej själv?: HAHA,jaa!
Vad står det i ditt senaste inkomna SMS?: Jag älskar dej min fina lillasyster.
Vart bor du?: Skit i det du.
Trivs du där?: Javisst!
Hur svarar du i telefonen?: Oftast Hallå? Annars, Aa det é Ida.
Vem ringde du senast?: Förlossningsavdelningen.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen?: Att jag skulle ringa tillbaka om jag började få värkar och ifall jag fick färskt blod.
Antal timmar sömn inatt?: 6?
Sov du ensam?: Nej aldrig.
Brukar du komma i tid?: Ja alltid.
Hur känner du dej nu?: Trött!
Vanligaste färgen på dina kläder?: Svart.
Vad tycker du om fötter?: ÄCKLIGT!
Vad saknar du?: Min dottra ♥
Hade du en bra kväll igår?: Jovars.
Favoritdryck på morgonen?: Te och juice.
När brukar du oftast gå och lägga dej?: 9,10.
Är du blyg?: Beror på situationen.
Sysslar du med någon idrott?: Nej.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja absolut.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag?: Kissa i kors.
Vad gör du imorgon? Inskolning (förhoppningsvis) 9-14 sen vet jag ej.
Vad är det värsta du vet?: Otrohet, lögner, svek.
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Dom finns det få av.
Vad är det finaste du fått?: Min son ♥
En speciell dag att minnas?: Dagen jag träffa min gubbe och kvällen då jag födda min son.
Du samlar på?: Gruskorn.
Vem ringder du när du är arg/ledsen: Always my baby.
När grät du senast?: 1 månad sen?
Vad skulle du göra om du vann en miljon?: Sätta in pengarna på mina barns konton.
Vill du gifta dej?: Vem vill inte det?
Vill du ha barn?: Jag väntar min 2,a men skaffar gärna fler sen om några år.
Ä du musikalisk? Njae.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.
Bor dina föräldrar ihop?: Ja.
Har du någongång gråtit dej till sömns: Oh ja.
Biter du på naglar: Mm.

Måndag 16 Augusti 2010


Nu é det 2 gången jag ringde in till förlossningen under min graviditet, jag har fått blod i trosan och sen i förrgår har jag haft sjukt kraftiga sammandragningar.. Kanske är det någonting på gång nu då?

Nu får du allt bestämma dej unga flicka hur du ska ha det.. Du gör mamma och pappa oroliga!

Imorgon börjar min stora kille på dagis, får se om jag går veckan ut? Idag var vi på öppna förskolan och självklart gjorde min son illa sej och har fetaste bulan i pannan, javisst! Inge ovanligt för min del, jag är van haha :)

Det är varmt och svettigt och har halvt packat väskan inför BB, min stora prins tvingade mej man vet ju aldrig hur snabbt det kan gå.. Och det har han faktiskt rätt i.. Denna gång är det inga bara och tänka på ens BB väska, nu har man ett barn och tänka på och alla grejer han ska ha med sej till farmor.. Och ifall min tösa kommer redan nu så lär ju vi bli kvar några nätter iallafall eftersom det är 1 månad kvar tills beräknad förlossning..

Som jag alltid säger, jag får knipa några veckor till :)

Nu ska jag (om jag pallar) ställa mej och göra en köttfärs med potatis och tomat ugnslåda.. Det är gott, jag lovar!

Vi hörs sen!

Jag förstör för mej själv..


Ibland måste man inse att saker man gör beror oftast på sej själv.. Idag insåg jag något stort misstag jag allt för ofta gör i min vardag.. Orden jag hörde gick inte längre in genom ena örat och ut genom det andra, denna gång fasnade dom..

Jag är rädd för mej själv, rädd att förlora det ända jag har..

Jag måste lära mej att behärska mej, att andas och räkna till 10 innan jag får alla mina utbrott.. Jag vill inte längre leva såhär, jag förstör för mej själv och för min familj.. Snart orkar dom inte mer!! Det märke jag från idag..

Det måste bli ändring, och det är NU, inte snart utan NU!

Ta dina handlingar på allvar och se livet på riktigt, förlorar jag han förlorar jag även mina barn automatiskt, utan er fungerar inte vardagen.. Jag är snart mamma till 2 barn och har det största ansvaret någonsin!

SKÄRPNING!



Torsdag 12 Augusti 2010


Ja, ni läser rätt.. Igår vid 10 tiden började jag få sjukt ont i halsen så nu är vi alla 3 sjuka.. Min son har feber och snorar som bara den, och jag och ali har ont i halsen och är sådär äckligt svag och trött i kroppen..

Jag som inte ville bli förskyld, varför kan jag inte få som jag vill någongång?!

Min lilla prins sover i vår säng, har lust och krypa ner hos honom men då blir jag sådär sjukt seg i kroppen.. Och då kommer jag knappt orka någonting här hemma.. Har hunnit att både städa och tvätta idag.. Vi kan inte använda våra tvättmaskiner, dom är sönder.. Dom "small" när vi försökte koppla in dom.. Så ja, livet är underbart ibland! Och om 2 VECKOR kommer dom och hjälper oss.. Super kul, jippie!

Min stora prins är ute och gör lite ärenden, jag försökte få han och vara hemma.. Men måste man så måste man..

Jag börjar få sjukt starka och kraftiga sammandragningar och värk i benen som fan, jag är rädd att hon ska komma redan nu.. Välkommen välkommen, men det är lite för tidigt, jag har inte så stor lust och ligga inne pga av tidig födsel och att hon måste ligga i massa maskiner.. Jag har min son och tänka på och han kommer direkt känna av att någonting inte stämmer om jag måste vara borta dag in och dag ut.. Så jag kniper ihop! :)



Jag har blivit sjukt kär i färgen Lila, och jag fick nyss ett samtal utav min stora prins och han sa: gissa vad jag köpt? jag bara: nej vadå? han bara: ett dushdraperi som är lila :).. Jag blev jätteglad!

Vi ska även köpa in lila påslackan och örngott men det har lixom inte kommit någon dag över så det får vänta lite..

Nu ska jag mumsa i mej isglass, bye!


Onsdag 11 augusti 2010


God eftermiddag!

Har precis småplockat lite här hemma och "väntar" på att min son ska vakna. Han somnade i vagnen på väg hem från Willys. Han har blivit förskyld, suck! Likaså hans far.. Jag hoppas inte bakterierna biter på mej, då blir det kaos med allt..

På Tisdag måste min prins ha blivit frisk för då är det hans första dagisdag! :) Han röjde runt som bara den på informationsmötet och satte alla barnen på plats, han samlade ihop både bilar, bollar och burkar och lät bara en liten pojke få leka med honom, dom fann varandra totalt så det ska bli kul och se om dom kanske blir bästa polare i framtiden?! :) Och det roliga é också att dom pratar exakt samma språk, så det är najs!

Som jag förstog det över telefonen så ska min stora prins inte jobba veckan ut, han mår inte bra i halsen.. Så nu får jag ha två bebisar på heltid hemma..

Jag är i v34, 35 och nu kan jag verkligen säga att det inte är långt kvar.. Jag börjar få sammandragningar igen och har svårt att sova på nätterna och har jätteont i benen.. Jag tror att hon också planerar att komma ut tidigare, men vi får se..

På Lördag kommer mami och babi och ska vara hos oss hela dagen, babi ska hjälpa min gubbe och fixa lite här hemma och mami och jag ska bara vara..




4 timmars uppehåll!

Min son har fått feber och jag har fått ryggvärk.. Suck!

Jag är hungrig, har bara ätit en macka med ost idag.. Snart är min stora prins hemma!

Min lilla prins ligger äntligen och sover SJÄLV efter 1 timme i min famn.. GAH!

Byebye..



Söndag 8 Augusti 2010


Jag vet att jag inte har skrivit på sjukt många dagar, men jag har en anledning till det.. Vi har flyttat, äntligen! Så just nu sitter jag i min nya lägenhet.. Och vi trivs super bra och allting är på sin plats, just nu är mina grabbar hos farmor medans jag städar och tvättar i tvättstugan som en idiot eftersom våra tvättpelare inte är installerade än.. Nytt handfat och toalett ska vi också få, troligtvis imorgon :) utöver det så ska jag till barnmorskan imorgon och lyssna på min flickas hjärta och väga och mäta, efter det ska vi på min sons informationsmöte (dagis) har längtat som fanken..

Igår var mina föräldrar hos oss och hjälpte oss med några saker när dom åkte hem fortsätte vi och fixa, jag har vikt upp Jasmines kläder nu iallafall så allting är klart, nu fattas bara hon :)

Min son går runt och säga abbe, abbe.. Så jag formodar att det är hans smeknamn till sej själv eftersom han heter Ibrahim Abdallah, så Abdallah lär ju bli ett smeknamn utav Abbe, så jag har börjat kalla han det nu istället för Ibbe, Ibrahim eller Abdallah.. Och han värkar gilla det eftersom han ler och skrattar varje gång jag säger det..

Nog skrivet, har inte tid och sitta här mer ska bädda rent i sängen sen ska jag ner till tvätten IGEN, sen kvart över 10 har jag tvättat och jag är DÖD, och jag har hunnit städa lägenheten också, men har kommit på att det finns ingen mat lagat eller att jag själv inte har ätit sen kl 11.. Jag hoppas mina grabbar har fått i sej något iallafall, ska höra och se..

BYE BYE!!